Havneliv og maritim udsigt

Du finder Hotel Ærø lige ved færgelejet i hjertet af Svendborg, hvorfra færgerne dagligt afgår til Ærø, Skarø, Drejø og Hjortø. I det hele taget ligger vi skønt, maritimt placeret med den smukkeste udsigt over Svendborg Havn og den gamle træskibsbro. Her finder du ofte liv og leben – en charmerende udsigt du kan opleve fra flere af vore værelser.

På Hotel Ærø lever vi det gode liv. Det skal du som gæst mærke. Ud over den afslappende atmosfære, gårdhaven og vores hyggelige reception, hvor baren altid er åben, er du også velkommen i Restaurant Ærø. Her kan du gå på opdagelse i de bedste, danske retter – hjemmelavet og naturligvis serveret med høj kvalitet og kærlighed til maden.

De elskende i tårnværelset

Vidste du i øvrigt, at det var på Hotel Ærø, at den svenske officer og adelsmand, Sixten Sparre, og den danske cirkusprinsesse, Elvira Madigan, indlogerede sig i 1889? Nærmere bestemt i tårnværelset på hjørnet af Brogade. Her søgte parret ly efter at være flygtet fra deres familier, hvorefter de tog livet af sig selv i Nørreskoven på Taasinge.

Historien om det elskende par er en pendant til Romeo og Julie og har da også givet stof til skillingsviser og film i både Sverige og Danmark.

Skibsentusiaster, vandhunde og vandrefolk

Svendborg er en meget hyggelig by, og blot 5 minutters gang fra Hotel Ærø finder du byens centrum. Du kan også gå ombord på Maritimt Centers gamle træskibe og snuppe en heldags udflugt i det sydfynske øhav. Skibene ligger for anker lige uden for vores hoveddør.

I sommersæsonen kan du tage på rundfart i Svendborgsund med veteranskibet M/S Helge, hvor udsigten til idyllisk natur, blåt vand og de mange små lystbådehavne er så godt som afhængighedsskabende. Så er du advaret!